12/22/2015 08:31:00 μ.μ.
0


Οι νοικοκυραίοι έκαναν την επανάσταση τους,  βλέποντας την χώρα να καταρρέει πήγαν μαζικά στις κάλπες και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα και με πολλούς αποδέκτες. Η μεγάλη συμμετοχή, πέραν του αναμενόμενου την Κυριακή, καταδεικνύει την έντονη ανάγκη της κοινωνίας να βγει ένα κόμμα ισχυρό μέσα από αυτή την διαδικασία, ώστε να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και βασικά ένα κόμμα δυνατό και έτοιμο να κυβερνήσει. Η βάση του κόμματος θέλει τη Ν.Δ. στον κεντροδεξιό χώρο και γι αυτό οι δυο υποψήφιοι που πέρασαν στην δεύτερη Κυριακή είναι οι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και των συν αυτώ να κάνει στροφή 90 μοιρών προς τα δεξιά δεν έγινε αποδεκτή από τους νεοδημοκράτες, καταψηφίζοντας τους δυο που στήριζαν οι σαμαρικοί. Ο μέσος όρος ηλικίας των ψηφοφόρων που σχολιάστηκε αρνητικά και κυρίως από τους χαμένους αυτών των εκλογών είναι ένα μείον, αλλά είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει; Είναι δύσκολο μεν αλλά όχι αδύνατο, αν ο Πρόεδρος την 11η Γενάρη ξεκινήσει να κάνει όλες αυτές τις αλλαγές που είναι απαραίτητες ώστε η Ν.Δ. να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη, τότε η επιστροφή των νέων θα είναι εφικτή . Άλλο ένα μήνυμα που πέρασαν οι ψηφοφόροι δια της ψήφου τους ήταν πως καταδικάζει τον λαϊκισμό , τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς και σίγουρα ήταν ξεκάθαρο πως δεν ψάχνουν κάποιον αντι -Τσίπρα.
Αυτά όσο αφορά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου, γιατί η 10η Γενάρη έχει άλλα μηνύματα και πλέον είναι περισσότερο εξειδικευμένη θα τολμούσα να πω η επιλογή που θα κάνουν οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους.
 Έχουμε από την μια τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ουσιαστικά είναι εκπρόσωπος του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι μια αστική ή άλλης μορφής ταξική ιδεολογία, δεν εκφράζει και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα μιας κοινωνικής τάξης, δεν έχει εξαρτήσεις από οποιουδήποτε τύπου οικονομικά συμφέροντα ή συντεχνίες. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών (αγρότες, εργαζομένους, εμπόρους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες κ.ά.) που συμμερίζονται το όραμα μιας ελεύθερης κοινωνίας με αλληλεγγύη, που αξιοποιεί τη δημιουργικότητα του ατόμου για να μεγιστοποιήσει τη συνολική κοινωνική ευημερία. 
Και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι νεοφιλελεύθερος, ο νεοφιλελευθερισμός, γενικά, στηρίζεται στο δόγμα της απόλυτης ελευθερίας της αγοράς με την ταυτόχρονη εξαφάνιση του κράτους από την σφαίρα της οικονομίας. Το κράτος πρέπει να υπάρχει μόνο για να συνετίζει όσους διαφωνούν με τα αποτελέσματα της ελεύθερης οικονομίας.
Εσείς επιλέγετε !

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.