12/29/2015 06:41:00 μ.μ.
0


Για τις προοπτικές που θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στη χώρα η επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, μίλησε σήμερα ο πολιτικός σύμβουλός του κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και τους δημοσιογράφους  Ραβανό και Παπαστάθη. 
Με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε, η Νέα Δημοκρατία, εκτός από τη συσπείρωσή της, θα μπορέσει να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει συνολικά σε όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.  Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Στο ερώτημα ποιος μπορεί να κερδίσει τον κ. Τσίπρα και ποιος μπορεί να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία, η πλευρά του Βαγγέλη  Μεϊμαράκη έχει απαντήσει έμπρακτα και το έχει αποδείξει. Θυμίζω ότι ξεκινώντας από ελάχιστα δημοσκοπικά ποσοστά και με ένα κόμμα σε οργανωτική διάλυση, ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης, το Σεπτέμβρη, έφτασε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%. Αυτό όλοι το παραδέχτηκαν. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, που συσπείρωσε  το μέγιστο ποσοστό της Παράταξης υπό δύσκολες συνθήκες. Και αυτό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το δεύτερο είναι ότι προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική πρέπει να διευρυνθεί, να γίνει μεγάλη και ισχυρή. Το δίλημμα είναι αν η ΝΔ θα διευρυνθεί ή θα περιχαρακωθεί. Και πρέπει να διεισδύσει όχι μόνο σε χώρους επιχειρηματικών κύκλων , αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, στους αγρότες, την περιφέρεια, τη νέα γενιά, σε όλη την κοινωνία».
Σε ότι αφορά στο θέμα της ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε: «Η πολιτική δεν είναι ποτέ στατική. Στασιμότητα, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η ανανέωση; Εμείς λοιπόν από την πλευρά μας υποστηρίζουμε ότι η ανανέωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με αξιοκρατία και κριτήρια επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής καταξίωσης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ενδυναμώσει το στελεχικό της δυναμικό, αλλά η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς κριτήρια. Άν δεν υπάρχουν κριτήρια τότε θα γίνει αυθαίρετα και ευνοιοκρατικά.
 Εμείς πιστεύουμε ότι με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες που κατοχυρώνουν στο ξεκίνημα ίσες ευκαιρίες για όλους, μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική ανανέωση. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδείξει ότι, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία και έχοντας το μεγάλο ειδικό κομματικό βάρος, μπορεί να κάνει πράξη αυτή την ανανέωση. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα>>
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει debate ανάμεσα στους δυο υποψηφίους ο κ. Αμπατζόγλου διευκρίνισε ότι: «Τα debate συνήθως γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και δεν βοηθούν  το κλίμα της ενότητας, αλλά και συνολικά την εικόνα του κόμματος. Σταθερά, λοιπόν, εμείς είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου τύπου debate μεταξύ συναδέλφων του ίδιου κόμματος. Όμως, εάν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη υποστηριχθεί ότι αποφεύγουμε  ένα τέτοιο διάλογο, τότε εμείς είμαστε παρόντες να γίνει με όρους που θα συμφωνήσουμε».
Ο κ. Αμπατζόγλου υπενθύμισε πως δικαίωμα στην ψηφοφορία της 10ης Ιανουαρίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν μόνο οι 404 χιλιάδες πολίτες που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο των εκλογών. Πρόσθεσε ότι δεν θα χρειάζεται η καταβολή εκ νέου αντιτίμου τριών ευρώ, ενώ σημείωσε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι αρκετά εύκολη, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία.  0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.