12/24/2015 09:59:00 π.μ.
0

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον α’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε, πως πιστεύει σε μια ευγενή άμιλλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θέλει να μην υπάρχουν εντάσεις ανάμεσά τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν θα αφήνει αναπάντητα όλα όσα λέγονται σε βάρος του, αλλά αμυνόμενος θα απαντά σε όλα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρισμούς για βαρωνίες, υπογραμμίζοντας ότι από το 2009 δεν μετέχει στην ηγετική ομάδα σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ήταν υπουργός και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού δεν μπορεί να καταγγέλλει άλλους για βαρωνίες».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση δομών και αναδιοργάνωση που δεν μπορεί να βασίζεται σε ηλικιακά και μόνο κριτήρια. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον κοινωνικό χαρακτήρα που σχεδιάζει να δώσει στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας την απήχηση που είχε η υποψηφιότητά του σε περιοχές και κοινωνικές ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.

Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις - αλλά όπως είπε-δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις καθαριστριών. Ανέφερε για άλλη μια φορά, ότι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και σημείωσε ότι το 28% των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου είναι το εφαλτήριο για το 38%.


ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης. Δεν είμαι ο κ. Καραμανλής. Και ο Κυριάκος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Και είναι ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού. Και μπράβο του και προς τιμήν του. Και ταυτόχρονα θα σας έλεγα ότι είναι και αυτονόητο, δεν είναι κακό, απλώς το αναφέρω ότι έχει την υπογραφή του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη. Που αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος ίσως να εμπιστευόταν εμένα.

Αλλά προσέξτε είμαι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι εγώ είμαι εκφραστής της Βαρωνίας, όταν έχω ανέβει σκαλί – σκαλί.


ANOIΓΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εγώ προτείνω μέσω των πολιτικών μας απόψεων και προτάσεων να μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας –που θέλω να στηρίξω- αλλά και όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί αν μετέχουν μόνο οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας τότε η Αριστερά θα πει ότι είμαστε ταξικό κόμμα και ίσως να έχει και δίκιο. Εδώ, λοιπόν, το ζητούμενο για εμάς πρέπει να είναι το άνοιγμα και προς σ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες και κοινωνικές τάξεις και δεν βλέπω να είναι και εντελώς τυχαίο ότι ο Μεϊμαράκης, πήρε μεγάλα ποσοστά στα Δυτικά προάστια ή στις αγροτικές περιοχές.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ


Είναι από τους κύριους υπουργούς μαζί με τον κ. Γεωργιάδη, το είπε ο κ. Γεωργιάδης, το είπε και ο ίδιος για τις συζητήσεις για το μνημόνιο και την εφαρμογή του. Εγώ δηλαδή θεωρώ ότι δεν είναι μεταρρύθμιση το θέμα της απόλυσης των καθαριστριών και το είχα πει και τότε. Και αν θέλουν κάποιοι να κάνουμε αυτοκριτική, εγώ προσπάθησα να την αποφύγω δημοσίως, είμαι παρών. Μπορούμε να την κάνουμε. Και μπορούμε να τα συζητήσουμε.



«ΤΟ 28% ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ 38%»


Το 28%, για μένα, δεν είναι οροφή. Το 28% είναι εφαλτήριο για εμένα. Το 28% μπορώ να το κάνω και 38%. Άρα αυτά τα επικοινωνιακά, τα δήθεν, ότι ο Μητσοτάκης θα το κάνει, ενώ ο Μεϊμαράκης θα το μειώσει, δεν ισχύουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.