12/31/2015 06:00:00 π.μ.
0

Ελλάδα

  • Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της επιβατικής κίνησης τις ημέρες των εορτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιώνει ορισμένα τοπικά δρομολόγια, καθώς και δύο νυχτερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
  • Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ενόπλων, οι οποίοι με την απειλή καλάσνικοφ λήστεψαν το απόγευμα της Τετάρτης δύο σούπερ μάρκετ σε Μαρούσι και Λυκόβρυση. Μία ακόμη ληστεία σημειώθηκε αργότερα σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, αλλά όχι από τους ίδιους δράστες.
  • Παρατείνεται έως και την Πρωτοχρονιά, η ισχύς των μέτρων για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
  • Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη, με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για πτώση της θερμοκρασίας να επαληθεύονται, ενώ σε αρκετές περιοχές άρχισε να χιονίζει από το απόγευμα της Τετάρτης.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εν όψει του 2016, απαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών, από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.

Κόσμος

  • Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής». Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Λιγότερες οι εκδηλώσεις και στο Παρίσι, αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στη Νέα Υόρκη.
  • H ρωσική κυβέρνηση απαίτησε από την Άγκυρα να συλλάβει έναν Τούρκο τον οποίο κατηγορεί ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στον εναέριο χώρο πάνω από τη συριακή μεθόριο την 24η Νοεμβρίου.
  • Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 23 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού.
  • O γάλλος τζιχαντιστής Σαράφ αλ Μουαντάν, ένας από τους 10 ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ανήκε στο στενό περιβάλλον ενός εκ των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού, του Σαμί Αμιμούρ, και τον βοήθησε να φύγει από τη Γαλλία για τη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης όπου μεγάλωσαν οι δύο άνδρες. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες των επιθέσεων συντονίζονταν σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεφώνου.
  • Παρά τη δέσμευσή τους να περιορίσουν την κατασκοπεία συμμάχων τους μετά το σκάνδαλο της NSA, οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οικονομία

  • Προθεσμία ως σήμερα 31 Δεκεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν, για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 150 ευρώ. Mετά την προθεσμία το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
  • Η κρίση -παρά τα αντιθέτως λεγόμενα- έχει επηρεάσει και τα ποσά που τοποθετούνται στα τυχερά παίγνια. Το απόφθεγμα ότι ο τζόγος εν μέσω οικονομικών δυσχερειών «ανθεί» δεν ισχύει. Απλώς η πτώση της δαπάνης για τυχερά παίγνια είναι μικρότερη από την πτώση των εισοδημάτων των παικτών.
  • Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων του επιχειρηματικού σχήματος, που κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων την περιοχή του Δ. Πατραϊκού κόλπου.

Αθλητισμός

  • Κανένα πρόβλημα δεν είχε απέναντι στη Μπέτις η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκλεισε το 2015 με το άνετο 4-0, διατηρήθηκε στην κορυφή έστω και με «συγκάτοικο» (Ατλέτικο Μαδρίτης), αλλά έχει ένα ματς λιγότερο από τους διώκτες της. Με μεγάλη δυσκολία και... σπρώξιμο από τη διαιτησία, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Σοσιεδάδ στο «Μπερναμπέου», για τη 17η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και έστω για λίγη ώρα ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης. Δεύτερη απώλεια βαθμών εκτός έδρας... παραπήγαινε για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά την ήττα από τη Μάλαγα στο «Ροσαλέδα», οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν νικηφόρα από το «σπίτι» της Ράγιο Βαγεκάνο με 2-0.
  • Τη δεύτερη σερί νίκη της πανηγύρισε η Λίβερπουλ, αυτή την φορά μακριά από το Άνφιλντ, με 1-0 επί της Σάντερλαντ στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» του πρώτου γύρου της Premier League στο «Στάδιο του φωτός». Όπως και με τη Λέστερ, έτσι και χθες ο Μπεντέκε «ξαναχτύπησε» και με το γκολ που πέτυχε χάρισε ένα ακόμη «τρίποντο» στους «κόκκινους» (σ.σ. με το ίδιο σκορ επικράτησαν και των «αλεπούδων»), χάρις στο οποίο μπήκαν και πάλι σε... τροχιά Ευρώπης.
  • Ως απόλυτη δικαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού, την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ΑΕΚ και τονίζει ότι η εξυγίανση, η διαφάνεια και η ισοπολιτεία στο ποδόσφαιρο θα συνεχίσουν να χτίζονται καθημερινά.


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.