12/25/2015 06:00:00 π.μ.
0

Ελλάδα

  • «Η ελπίδα ριζώνει στη μοναδική κλήση του ανθρώπου, την αγάπη» τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και προσθέτει πως «γιά νά ὑπάρχει κάποιος ἐλεύθερος εἶναι ἀνάγκη νά εἶναι ταπεινός».
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά.
  • Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε πως  στον ψηφισθέντα νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης συμπεριλήφθηκε διάταξη, η οποία «επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς (δηλαδή τα λεγόμενα «σκάνδαλα διαφθοράς»)».
  • Με την κατανομή 164 εκατ. ευρώ η Πολιτεία αποπλήρωσε τις τελευταίες υποχρεώσεις της προς τους ΟΤΑ για το 2015. Φέτος, το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε συνολικά για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Δήμων το ποσό των 2,55 δισ. ευρώ και για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Περιφερειών το ποσό των 312,7 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Οι όροι εξόδου από την Ελλάδα, αλλά και επιστροφής αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, καθορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το έτος 2016.

Κόσμος

  • Το θερμόμετρο στη Νέα Υόρκη έδειχνε το πρωί της Πέμπτης 21 βαθμούς Κελσίου, ένα ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή, προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Νεοϋορκέζων, ορισμένοι από τους οποίους κυκλοφορούσαν στην πόλη φορώντας μόνο ένα μακό μπλουζάκι.
  • Λιγοστοί τουρίστες, αλλά πολλοί ένοπλοι στρατιώτες μπροστά στις εκκλησίες: τα Χριστούγεννα του 2015 στο Παρίσι δεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τις χειρότερες επιθέσεις που έχει ζήσει στην ιστορία της και να ξεπεράσει την απειλή νέων τζιχαντιστικών επιθέσεων.
  • Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών θα ήθελαν να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής που κατέληξαν σε πολιτικό αδιέξοδο, με τα δύο τρίτα να τάσσονται υπέρ συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
  • Έντονες αμφιβολίες στην πίστη αλλά και μία υψηλή επιθυμία της πλειονότητας των Αυστριακών να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη θρησκεία καταγράφει δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε εν όψει των Χριστουγέννων για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας Deer Standard. Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς τη θρησκεία εκτιμά ο ένας στους τρεις συμμετέχοντες στην έρευνα που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Οικονομία

  • Η Lukoil, η δεύτερη σε μέγεθος ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία που έχει ήδη διακόψει τη λειτουργία της στην Ουκρανία και την Εσθονία, σκοπεύει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει και στις δύο άλλες χώρες της Βαλτικής, τη Λιθουανία και τη Λετονία, λόγω του «αντιρωσικού» κλίματος που επικρατεί σε αυτές, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της.
  • Ύφεσης συνέχεια ή ιστορική αλλαγή σελίδας με σταθεροποίηση και επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα; Αντικρουόμενες παραμένουν οι προβλέψεις ευρωβουλευτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2016.
  • Δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά 45+2 ημέρες μετά την κατάθεση στα Ειρηνοδικεία της αίτησης υπαγωγής τους στο Νόμο Κατσέλη, με την σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 31/12/2015, δίνει ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας. Στην κίνηση αυτή προχωρά το υπουργείο μετά από καταγγελίες για καθυστερήσεις από τις τράπεζες στην έκδοση των πιστοποιητικών. Για το θέμα είχε κάνει δε προ ημερών ειδική σύσταση στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα.

Αθλητισμός

  • Ο Γουέιν Ρούνεϊ δήλωσε ότι οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίζουν τον προπονητή της ομάδας, Λουίς Φαν Γκάαλ, και πως είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν την αγωνιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τρέχουσα σεζόν. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός τεχνικός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απόλυσης μετά τον αποκλεισμό των «κόκκινων διαβόλων» από το Champions League, την ώρα που η ομάδα «τρέχει» ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να... μουμουρίζουν.
  • Με πρόστιμο θα τιμωρηθεί η -«νεοφώτιστη» στην Premier League- Μπόρνμουθ, καθώς παραβίασε τους κανονισμούς του οικονομικού «fair play» της Football League στη διάρκεια της «αναρρίχησής» της προς τη μεγάλη κατηγορία. Ανακοίνωση της Football League αναφέρει ότι η Μπόρνμουθ είναι ένας από τους (αρκετούς) συλλόγους που ξόδεψαν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια λίρες παραπάνω από τα παραγόμενα έσοδά τους, που είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη απόκλιση.
  • Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δράση και τους σκοπούς του, πραγματοποίησε το νεοσύστατο σωματείο «Save Moras». Η ιδέα ανήκει φυσικά στον διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, με αφορμή την απώλεια του αδελφού του και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών.


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.