2/05/2015 09:11:00 μ.μ.
0

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια ορισμένων να αναδείξουν σε μείζον ζήτημα το θέμα της διαβούλευσης του λιγνιτωρυχείου της Κυπαρισσίας, καταδεικνύοντας με σαφήνεια την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τεχνηέντως αγωνία στους πολίτες και να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί προστάτες των πολιτών και της Τριφυλίας.

Η Περιφερειακή Αρχή διαβεβαιώνει τους πολίτες της Τριφυλίας ότι είναι κάθετα αντίθετη στη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, η οποία αντιβαίνει απολύτως το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό.

Η διαδικασία διαβούλευσης υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες και νόμους που έχουν θεσπιστεί από την Ελληνική πολιτεία, και οφείλουμε όλοι να τους τηρήσουμε.

Θεωρούμε ιδιαίτερα «ύποπτο» το αίτημα ορισμένων για παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης, αποδεχόμενοι την «αδυναμία» τους να συμμετάσχουν σε αυτή σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, και αναμένουμε με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους για τη χρήση ή μη του λιγνίτη ως πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.