2/07/2015 09:10:00 π.μ.
0
Κοντονής Γιώργος
Η απόφαση που θα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015 δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί άμεσα στους καλλιεργητές εσπεριδοειδών με τους οποίους συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης.


Πιο συγκεκριμένα, σύσκεψη με θέμα τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, Βουλευτών των Νομών Άρτας, Αργολίδας και Λακωνίας και εκπροσώπων Ομάδων Παραγωγών και Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους παραγωγούς, ότι θα εκδοθεί άμεσα η Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους επιλεξιμότητας, τους φορείς, μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, τις υποχρεώσεις των παραγωγών, των φορέων και των εγκεκριμένων μεταποιητικών βιομηχανιών, καθώς και τη διενέργεια των ελέγχων. Όσον αφορά τις υφιστάμενες Ομάδες Παραγωγών, ανέφερε ότι θα ενδυναμωθεί ο ρόλος τους και θα βελτιωθεί η λειτουργία τους. Τόνισε δε, ότι θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις, για την ομαλή εφαρμογή του καθεστώτος, κατά το πρώτο έτος υλοποίησης.



Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγής, η αύξηση των εξαγωγών, τόσο του χυμού, όσο και του νωπού προϊόντος και η σταθεροποίηση της αγοράς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.