2/04/2015 01:16:00 μ.μ.
0

Η σημερινή ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, έχει χαρακτηριστεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

Μια ομάδα ασθενειών που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων αποτελεί τον ορισμό της νόσου.

Είναι θλιβερό γεγονός ότι η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θάνατου παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι θάνατοι, από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, μέχρι το 2030 αναμένεται να φτάσουν 13,1 εκατομμύρια. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ενώ περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς παράγοντες και παράγοντες συμπεριφοράς όπως κάπνισμα και χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Για το λόγο αυτό, η σημερινή ημέρα έχει σκοπό να δώσει έμφαση στην ενημέρωση για την πρόληψη από τη νόσο αυτή. Η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή καθώς και η αποφυγή του καπνίσματος είναι ευρέως γνωστό πως αποτελούν βασικές προϋποθέσεις πρόληψης.

Στο πλαίσιο αυτό της ενημέρωσης και της πρόληψης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, θα είμαστε αρωγοί σε μελλοντικές πρωτοβουλίες και ανάλογες δράσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.