2/03/2015 03:12:00 μ.μ.
0

«Η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να ανακουφίσει προσωρινά το Δήμο Τρίπολης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφερόμενος στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη, και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ένδειξη αλληλεγγύης και έξω από κομματικά στερεότυπα, όταν ετοιμαστεί η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορούσε να ανταποδώσει τη βοήθεια στη Δυτική Αττική στο μέλλον αν υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει βρει χώρο προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για την τελική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης και στον επιφανειακό ΧΑΔΑ στην Αγία Τριάδα, τον οποίο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και άσκησε δριμεία κριτική σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «τη στιγμή που εμείς κρατάμε τα πρόστιμα όπως μπορούμε για να κερδίσουμε χρόνο, εσείς, αντί να είσαστε σύμμαχοι στην αποτροπή εγκλημάτων, ζητάτε να ανοίξουμε κλειστούς ΧΑΔΑ».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί ξαφνικά εμφανίζονται όλοι «ευαίσθητοι» σχετικά με το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα σιωπούν εκκωφαντικά για τις συνέπειες της μη ορθολογικής διαχείρισης, που γίνεται μέχρι τώρα, στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον, αλλά και για τη μαύρη οικονομία που έχει αναπτυχθεί γύρω της.

Η εντολή που μας έδωσε ο Πελοποννησιακός λαός να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι νωπή ακόμα, συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και επανέλαβε ότι η αρμοδιότητα της προσωρινής διαχείρισης ανήκει στους Δήμους, σύμφωνα με το νόμο, «και για το λόγο αυτό άλλωστε τα ανταποδοτικά τέλη τα εισπράττουν οι Δήμοι και όχι η Περιφέρεια».

Ο κ. Τατούλης αναρωτήθηκε τέλος, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης στους άλλους Δήμους που δεν έχουν το πρόβλημα της Τρίπολης και την αρνείται στην περίπτωση της Τρίπολης;» και υπογράμμισε την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Τρίπολης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η είναι δική του η ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σχετικά με την εξέλιξη του διεθνή διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι ο πλήρης φάκελος του έργου βρίσκεται για τον προαπαιτούμενο έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.