2/05/2015 07:35:00 π.μ.
0
Το μαχαίρι στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης βάζει ο Μάριο Ντράγκι, λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Όπως ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζε σταματά να δέχεται ελληνικά από τις 11 Φεβρουαρίου και όχι από την 1η Μαρτίου, όπως είχε εξαγγείλει.
Η ΕΚΤ εκτιμά πως είναι αδύνατο να τελειώσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του μήνα και, άρα, ενεργοποιεί νωρίτερα την απόφασή της.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά, οι ελληνικές τράπεζες θα χρηματοδοτούνται μόνο μέσω του ΕLA, δηλαδή από την Τράπεζα της Ελλάδος με έγκριση της ΕΚΤ.
Το πρόγραμμα αυτό θα ανανεώνεται κάθε δυο εβδομάδες.
Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, ο Μάριο Ντράγκι υπέδειξε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να κινηθεί ταχύτατα και εποικοδομητικά, ώστε να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.