2/05/2015 12:29:00 μ.μ.
0

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Εταίρος της εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας πραγματοποίησε διάλεξη, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Τα φαντάσματα της επιστήμης: Η περίπτωση της ελληνικής κριτικής». Προσκεκλημένος συνομιλητής ήταν o Διονύσης Καββαθάς, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου., ο οποίος συμπλήρωσε την κύρια ομιλία.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν ζητήματα επιστημολογίας και φιλοσοφίας της επιστήμης που σχετίζονται με το θέμα της συγκρότησης της αλήθειας, της αντικειμενικότητας και του ορθού λόγου. Οι ομιλητές εστίασαν κατά κύριο λόγο σε ζητήματα που αναφέρονται στην ελληνική κριτική και φιλολογία, επισημαίνοντας τα ιστορικά και δομικά όρια της γνώσης, ασκώντας κριτική σε επικρατούσες απόψεις για τη λειτουργία της λογοτεχνίας, την παραγωγή του νοήματος και την πρόσληψή του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.




Κέντρο Ελληνικών Σπουδών
Πανεπιστημίου Harvard

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.