2/06/2015 04:58:00 μ.μ.
0

Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Αργολίδας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νικολάου Μαζαράκη» του ΚΕΣ, για να τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα Μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, με θέμα:

«Μνήμη Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, 65 χρόνια από τον θάνατό του».

Η Άννα Σταυρακοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΕΣ θα κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης.

O Ιωάννης Εμμανουήλ, Kαθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως εκπρόσωπος της Ε.Μ.Ε. θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, αποδίδοντας φόρο τιμής στο μεγάλο Μαθηματικό.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Σταυρινός, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εισήγησή του θα έχει θέμα: «Στοιχεία από το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και οι προεκτάσεις του».

Η εκδήλωση θα λήξει με την εισήγηση του Νικόλαου Μπουμπάρη, Προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, με θέμα «Μεταξύ Ανατολής και Δύσεως: Η κοσμοθεωρία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή».

Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Καστάνια, θα συντονίσει την εκδήλωση και την συζήτηση που θα ακολουθήσει.


Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Αργολίδας
Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), Πανεπιστήμιο Harvard


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.