2/06/2015 08:51:00 π.μ.
0
Κοντονής ΓιώργοςΤο χρηµατοδοτικό εργαλείο «Επιδότηση Επιτοκίου για Αγορά Γης» της πρώην ΑΤΕ, έχει ξεκινήσει να προωθεί τους τελευταίους µήνες η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda ο αριθµός των αγροτών που πηγαίνουν στις ∆ΑΟΚ για τις σχετικές βεβαιώσεις που απαιτούνται από πλευράς δικαιολογητικών, όλο και αυξάνεται.


Ουσιαστικά το εργαλείο αυτό, επιδοτεί το επιτόκιο δανείου από 80 έως 100% για αγορά γεωργικής γης κοντά στον τόπο µόνιµης κατοικίας και σε τέτοια απόσταση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθηµερινής πρόσβασης η οποία έχει στόχο έναν ή συνδυασµό των παρακάτω:

• Τη δηµιουργία βιώσιµης αγροτικής εκµετάλλευσης.

• Την εξαγορά αγροτεµαχίων τα οποία παρεµβάλλονται στην υφιστάµενη αγροτική εκµετάλλευση ή συνορεύουν µε υφιστάµενο ιδιόκτητο αγροτεµάχιο.

• Την πραγµατοποίηση επένδυσης εντός διετίας από την ένταξη στο πρόγραµµα η οποία θα έχει θετικό οικονοµικό αποτέλεσµα εξεταζόµενη αυτοτελώς.

Οι δικαιούχοι του εργαλείου είναι νέοι και νεοεισερχόµενοι αγρότες ηλικίας έως 40 ετών όπου δύναται να υπάρξει επιδότηση επιτοκίου έως και 100% κατόπιν απόφασης έγκρισης της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγονται. Συγκεκριµένα η επιδότηση είναι 100% για τους µόνιµους κατοίκους ορεινών και µειονεκτικών περιοχών και 70% για τους κατοίκους λοιπών περιοχών. αγροτικών περιοχών.Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.