2/04/2015 09:09:00 π.μ.
0




Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, η οποία θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO(Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 9 Φεβρουαρίου 2015, η Λακωνία θα παρουσιάσει το δικό της Ελληνικό Πρωινό, στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Ελληνικό Πρωινό (HALL 4, περίπτερα Α17-Β17), την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου ώρα 12.00-13.00,

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η Λακωνία είναι ο πρώτος νομός της Πελοποννήσου που εντάχτηκε επίσημα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε., ως 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του στη Μονεμβασία (Hotel Lazareto), το Μάιο του περασμένου έτους.

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία υλοποιείται μεθοδικά από το 2010, με στόχο τη σύνδεση και αξιοποίηση του πολιτισμικού - γαστρονομικού πλούτου της χώρας, με την ελληνική ξενοδοχία. Είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στη συνδυαστική ανάδειξη και προβολή, τόσο των αγνών και απαράμιλλων ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της ελληνικής γης όσο και στην παραδοσιακή παρασκευή αυτών, μέσω του οποίου, ο επισκέπτης των μονάδων φιλοξενίας απολαμβάνει γευστικά τα αυθεντικά εδέσματα του κάθε τόπου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπουφέ του Ελληνικού Πρωινού για τη Λακωνία, που θα παρουσιαστεί στη 10η HORECA, μεταξύ άλλων, θα τον έχουν το σύγκλινο και τα λουκάνικα Μονεμβασίας, το λαδοτύρι Νεάπολης, η φέτα, το ψηστίρι και η γραβιέρα Μονεμβασίας, ο καγιανάς, τα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, ο μπρούστουλας, οι πεταρίτσες με μέλι και κανέλλα, η χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο, ο γλυκός τραχανάς, τα τραγανιστά σταρένια παξιμάδια, γλυκά κουταλιού κλπ.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ως αρωγός προώθησης και καθιέρωσης του Ελληνικού Πρωινού σε όλα τα καταλύματα της Λακωνίας, είναι πεπεισμένη ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει κύριο αναγνωριστικό στοιχείο της ταυτότητας του Λακωνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, θα φέρει πιο κοντά τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς, θα τονώσει την τοπική οικονομία και κατά συνέπεια, θα λειτουργήσει ως εργαλείο προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ας μην παραμελούμε το γεγονός ότι η καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού στην Πελοπόννησο ξεκίνησε από τη Λακωνία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.