Υλικά για 4-6 άτομα
125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγό
αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
μαργαρίνη για το βουτύρωμα
1 κρόκος
κύμινο
σουσάμι
σκόρδο
1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
ρίγανη
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το βάζετε στο μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.
Ζυμώνουμε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
Την σκεπάζουμε με σελοφάν και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβουμε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνουμε κυλινδρικό σχήμα.
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο και το γάλα και αλείφουμε τα κριτσίνια, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με ρίγανη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τ' αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάμε σε σχάρα.
Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα. Ιδανικά για κάθε πάρτι! Σερβίρονται επίσης με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.
ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.