Υλικά
1 κούπα βούτυρο
4,5 κούπες αλεύρι
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
3 αυγά
¼ κούπας γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
Μισό κιλό μανιτάρια
Μισή κούπα βούτυρο
Μισή κούπα λευκό κρασί
2 πράσα κομμένα
300 γρ. τυρί τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν
5 φέτες μπέικον
3 αυγά
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το αλάτι με μια κούπα βούτυρο
Χτυπάμε τα 3 αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και το ρίχνουμε στο βούτυρο
Χτυπάμε καλά το μείγμα και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι
Βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή-μία ώρα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα πράσα, το μπέικον
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά
Όταν κρυώσουν τα αναμειγνύουμε με το τυρί, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα αυγά
Σε ένα ταψί ή ταρτιέρα ανοίγουμε τη ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα
Αδειάζουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Η κις λορέν με τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια και μπέικον είναι έτοιμη
Συμβουλές
Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πριν φτιάξετε τη ζύμη
ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.