12/02/2017 06:06:00 μ.μ.
0
Ίσως το πιο έξυπνο διατροφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα ξεκινά το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, με έδρα την Καλαμάτα και τίτλο “1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας”.

Σε μια εποχή όπου οι επισκέπτες ψάχνουν ποιοτικές επιλογές για το φαγητό τους και ενώ το κίνημα των vegeterian και των vegan αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, το Φεστιβάλ Σαλάτας θα δώσει στις σαλάτες τη θέση που τους αξίζει: αυτή του πρωταγωνιστή του τραπεζιού!

Όπως σημειώνει στην “Ε” ο επιχειρηματίας Κώστας Παπαδημητρίου, η ιδέα... τριγύριζε στο μυαλό από πέρυσι, από τότε που οργανώθηκε το περυσινό Σχολείο Τουρισμού. Ο ίδιος σκεφτόταν πως η σαλάτα έχει τη δυνατότητα -αν την προσέξουμε- να προωθήσει την ιδέα για ποιοτικό τουρισμό. «Είναι τόσο καλή, που μπορεί να είναι κίνητρο για γαστρονομικό τουρισμό. Η γεύση αφήνει καλές αναμνήσεις και κάνει τον τουρίστα να πει για το ταξίδι του σε άλλους συντοπίτες του» εξηγεί ο κ. Παπαδημητρίου.

Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να ανέβει το επίπεδο της σαλάτας που προσφέρεται στα ελληνικά εστιατόρια. Ο γνωστός Μεσσήνιος επιχειρηματίας σχολιάζει πως το επίπεδο της σαλάτας στα εστιατόρια του νομού μας είναι «μέτριο», όχι γιατί δεν έχουμε καλά υλικά, αλλά γιατί λείπει η φαντασία. Τα υλικά του τόπου είναι εξαιρετικά για την κάθε σαλάτα - με πρωταγωνιστές το λάδι, τις ελιές, την πάστα ελιάς, το ξίδι, αλλά και το παστό.

Έτσι, στο φετινό Σχολείο Τουρισμού, η ιδέα αποφασίστηκε να γίνει πράξη, μαζί με τους εμπνευστές του Σχολείου Α. Ζαγάκο και Κ. Ανδριανόπουλο. Το Φεβρουάριο αρχίζουν οι προκριματικοί διαγωνισμοί για σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ σε όλες τις πόλεις. Ο τελικός θα γίνει στην Καλαμάτα, τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ανά περιφέρεια θα διακριθούν στην τελική φάση 2 - 3 σπουδαστές. Ο στόχος είναι ο καθένας από αυτούς να ετοιμάσει μία σαλάτα με τουλάχιστον 3 τοπικά υλικά της περιοχής του. Το πιάτο πρέπει να είναι νόστιμο και να έχει εφευρετικότητα.

Ο κ. Παπαδημητρίου λέει πως στο πρόσφατο Σχολείο Τουρισμού, μόλις ανακοινώθηκε το φεστιβάλ, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό. «Πιστεύουμε πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη - και ελπίδα μας είναι να γίνει θεσμός το φεστιβάλ» τονίζει κλείνοντας.

Όποιος σπουδαστής θέλει να λάβει μέρος, μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες μέσα από το ΙΕΚ στο οποίο φοιτά. Οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής, το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή: eleytherianews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.